22/07/2012

Skandiabanken er kjent som en rimelig bank som ikke tar gebyrer på kontantuttak, kjøp eller andre banktjenester. Men tror du dette betyr at den dermed er billigst i klassen må du tro om igjen.

Misforstå oss ikke - skal man ha et kredittkort for bruk i Norge og hvor man antar at man ikke kommer til å klare å betale regningen hver måned - er Skandiabanken en av vinnerne (klarer man derimot å betale regningen hver måned bør man heller vurdere et kort med Cashback, f.eks. 365 Direkte).

Men tilbake til sakens kjerne - her er det altså snakk om bruk av kredittkort på ferie i utlandet.

NA24.no har gjort følgende test:

 

Kostnader i form av gebyrer, valutapåslag og valutakurs er betydelige og varierende på kontantuttak ( gjelder både vanlig bankkort og kredittkort.
 
Med utgangspunkt i en utenlandsferie på én måned har vi rangert landets banker etter hvor mye du må punge ut med for privilegiet av å kunne bruke bankens tjenester i form av bankkort og kredittkort.
 
Vi tar som utgangspunkt at personen i vårt eksempel kun benytter bankkortet til totalt 15 kontantuttak á 1000 kroner og kredittkortet til totalt tre varekjøp á 1000 kroner.
Og resultatet? Det ser du her:
 
na_24_test.jpg
 
Les hele artikkelen her:
 
http://www.na24.no/article3427068.ece